SUVITUULEN AALLOILLA No Government Is Liberal By Nature - Ludvig von Mises

Käytätkö Italialaista oliiviöljyä - joka ei ole italialaista?

  • Extra Vergine di Oliva? hmmm.....
    Extra Vergine di Oliva? hmmm.....

Italiassa alettiin ihmetellä, kun huomattiin maahan vuosittain tuotavan 450.000 tonnia oliiviöljyä, mutta Italiasta vietävän vain 250.000 tonnia. Mihin katoaa "ylimääräinen" tuontiöljy?

No, se "katoaa" mahdollisesti juuri siihen pulloon, joka teilläkin on kaapissa. Juuri siihen, missä lukee "Made in Italy". Tai, kuten omassani "100% Italiano".

Eikä vain mahdollisesti, vaan todennäköisesti. Poliisin tutkijat arvioivat neljässä viidestä (!) "italialaista" oliiviöljyä sisältävässä pullossa olevan huonomman laatuista öljyä Välimeren muista maista.

Oliiviöljy on suurta bisnestä. Italia on Espanjan jälkeen toisiksi suurin tuottaja ja se arvioidaan vuositasolla 5 miljardin euron arvoiseksi Italialle.

Kuten arvata saattaa, "agro-mafia" on sekaantunut tähän petokseen. Mukana arvioidaan olevan 13 suurinta öljyntuottajaa.

Virallinen tutkimus on vasta alkanut, mutta lohdutuksena kaikille "italialaisen" oliiviöljyn ystäville voi todeta, että tästä petoksesta kärsivät myös pahaa-aavistamattomat italialaiset itse.

Lisäksi "extra virgin - lohtuna" meille suomalaisille: kotimainen rypsiöljy on taatusti 100 prosenttisesti suomalaista.

 

http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/retailandconsumer/897805...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Poliisi kaivaa esiin nuo Välimeren maiden huijaukset vain, jos ne huijaavat toisiaan. Meidän pohjoisen asukkien petkuttaminen on heille kunnia- asia ja kuuluu heidän erinomaiseen kulttuuriinsa.

Suosikaamme siis suomalaista, vaikka siitä rasistiksi, impivaaralaiseksi ja persuksi leimataankin.

. suvituuli

Suomalaista rypsi-öljyä muovipullosta!

Rainer Nuorinko

Miten toi vienti ja tuonti oikein menee... lasketaaks ne kaikki maahan tuotaviksi vaikka ne matkais maasta läpi.
Eli jos Italiaan tuodaan toi 450 000 tonnia ja sit siitä menee Suomeen osa niin lasketaanko se sitten tuontiin sekä Suomessa että Italiassa?

Tai jos se viedään Italiasta italialaisena niin eiks se sillon pitäis laskea vientiin Italiassa?

. suvituuli

Kaikki lasketaan.

Tästähän tämä ongelma lähti purkautumaan. Alunperinkin oli vaikea uskoa, että italialaiset - tarkkoina siitä, mitä suuhunsa pistävät - itse kuluttaisivat maahantuotuja öljyjä, kun omaa ja "parasta" on saatavilla.

Seppo Hildén

Muistaakseni se oli joku etelä-Italiainen kylä, joka jäi sattumalta 2000-luvun taitteessa kiinni satojen miljoonien eurojen maatalouden EU-tukihuijauksesta. Koko kylä oli ollut huijausjuonessa mukana, siellä piti olla suuret oliivipuutarhat joista valmistaa oliiviöljyä ja kaikki mahdollinen EU-tuki näiden takia. EU-tarkastajien käydessä kylässä, paljastui ettei siellä ollut yhtään oliivipuuta eikä siis myöskään EU- tuenalaista toimintaa, vaikka tukia oli monen vuoden ajan maksettu.

Tuskin EU sai rahojaan takaisin.

Tästä oli aikoinaan lehdissä juttua, jos joku muukin muistaa.

. suvituuli

EU ei varmasti saanut rahojaan takaisin.

EUn viralliset tilintarkastajat eivät ole myöntäneet tili- ja vastuuvapautta EUn tileistä vastuussa oleville noin viiteentoista vimeiseen vuoteen.

Toimituksen poiminnat